2012. október 22., hétfő

Szülinapi ajándék Lucának

Tegnap Zsófi ovis csoporttársának és legjobb barátnőjének, Lucának voltunk hivatalosak a szülinapi  bulijára. Neki készítettem ezt a tündéres párnát. :) Remélem, neki is tetszett. :)
 Néhány részlet közelről:




Boldog szülinapot, Luca! :)

2012. október 10., szerda

Szeretem, ha így indulnak a reggelek...

A kicsi keltette a nagyobbakat, és nagy reggeli bohóckodás lett belőle. :)


video

2012. október 1., hétfő

Szülinapok és torták :) - a Ferrero Rocher torta születése

A hétvégén megünnepeltük a kicsi fiam első, és a tesóm nemmondhatommeghányadik szülinapját. Két torta készült, természetesen a kicsinek olyat csináltunk, amiből ő is ehetett, mivel a tesómé mogyorós volt.
Szóval Öcsibogyó egy Moha-féle citromhab tortát kapott. Mindenben a leírt receptet követtem, csak a kekszes alapot dupláztuk meg, hogy jó kis vaskos alja legyen. Lett is nagy sikere. :)

 

A másik torta volt az eddig készítettek közül nekem a legeslegfinomabb. Tipikusan az a fajta, amiből elég egyszerre egy szelet, mert nagyon csokis, nagyon mogyorós, nagyon-nagyon-nagyon finom.
A kiindulási alap a Ferrero Rocher nevű desszert volt, amit a férjem a következőképpen határozott meg: mogyorós csokival bevont ostyagolyó, belül Nutellával és egy szem mogyoróval. Hát ezt kellett valahogyan reprodukálnunk.

 A következőképpen készült a Ferrero Rocher torta: 

A kakaós piskótát a szokásos módon sütöttem, 10 tojásból. Sikerült 5 darab 1,5 cm-es lapra vágni, hála a hiper-szuper csodakésemnek. Még lógok a piskóta receptjével, remélem, hamarosan azt is lesz időm leírni. Habkönnyű, elronthatatlan, mindig sikerül és nagyon finom. :)

A krémhez 6 dl tejszínben felolvasztottam három tábla csokoládét (2 ét, 1 tej). Miután felolvadt a csoki, lehűtöttem, és betettem a hűtőbe egy éjszakára. Másnap robotgéppel felvertem, és amikor már elég masszív volt, akkor kevertem bele 2 tasak habfixálót. ( Ha tejszín helyett Hulalát használok, nem kell bele fixáló). 
A 60 dkg mogyorókrémet (Lidl-ben vettem saját márkás, XXL-es kiadásút) mikróban picit megolvasztottam, és a tejszínes krémből egy kevéssel elkevertem, majd az egészet a krémbe tettem. Az ostyát úgy varázsoltuk a krémbe, hogy 3 mogyorós nápolyit (szintén Lidl-ös, kis mogyorós ostya) egy zacskóban húsklopfolóval jó alaposan megdolgoztunk, és ezt is a krémbe forgattuk. (Utólag ez nem volt érezhető a krémben, szóval akár el is hagyható szerintem). Ez mellé ment még aprított mogyoró. Kb. 25 dkg-ot vettem, miután a héjját leszedtem róla (170 fokos sütőben, a rácsra sütőpapírt tettem, erre tettem a szemeket és kb. 8-10 perc alatt szép egyenletesen megpirultak. Ezután kivettem és egy nagyméretű, durva konyharuhára öntöttem őket. A ruha sarkait összefogtam, hogy ne szökjenek ki a mogyik, és elkezdtem körkörösen összedörzsölni őket egymáshoz, így tulajdonképpen szépen leszedték egymásról a barna héjjat), aprítógépbe tettem. Kb. 2-3 marékkal hagytam a díszítéshez, a többit a krémbe tettem. Miután jó alaposan elkevertem ezeket, a piskótalapokra kentem, majd a torta oldalát és a tetejét is bevontam vele, az oldalára pedig felpaskoltam az aprított mogyorót. A Ferrero golyókat csak másnap tettük fel rá, összesen 18 darab kellett.

Az biztos, hogy nem diétás darab (nem mertem összeszámolni a kalóriaértékét), nálunk sem lesz gyakori vendég, de azért egy évben egyszer biztosan meg fogom sütni. :)