2011. március 16., szerda

Nálatok laknak-e állatok?

Van egy kedvenc játszóterünk a környéken, sajnos az egyetlen, ami megfelel majdnem az összes, általam (is) felállított követelménynek: miszerint legyen felújított, megfelelő méretű, viszonylag jól karbantartott, nyáron megfelelően árnyékos, a két gyerkőcöm találjon magának elfoglaltságot benne, és mellesleg ne legyen túl messze. Nem is olyan sok igény, ugye? :-) Tényleg nagyon szeretünk oda járni, tegnap is viszonylag korán (10 óra körül) már kint voltunk.

Szerencsére van benne hinta (igaz, csak kettő: egy babahinta, és egy a nagyobb gyerkőcöknek), mérleghinta, csúszda a homokozóban, rugós lovacska, szuper kis mászóka, amibe szintén van csúszda építve. Szóval tényleg klassz, na. Ja, és a legszebb az egészben, hogy kerítéssel ügyesen körbe van kerítve, zárható a kapuja, vagyis egy totyogó nem tud megszökni. Feltéve, ha mindig becsukják maguk után a kaput a jelenlevők, mert azért lássuk be, nem jellemző...

Szóval ott tanyáztunk délelőtt egy másik anyukával és összesen négy gyerekkel, amikor egy nő behozott egy nyulat(!), majd leült a padra és békésen nézegette, ahogy a nyuszi jön-megy. Amikor udvariasan (tényleg az voltam ;-) ) megkértem, hogy legyen kedves kivinni innen a nyulat, mert ez egy játszótér gyerekeknek és nem nyulaknak, még neki állt feljebb. Közölte, hogy régóta ide járnak, és még soha senki nem szólt neki. Kezdett bennem felmenni a pumpa, főleg, amikor közölte, hogy be van oltva a nyúl, vagyis a gyerekek semmit nem kapnak el tőle és amúgy is szobatiszta. Oké, ezek szerint nem a lakásban végzi a dolgát, hanem a szabadban. Mondjuk a játszótéren... Juhhééé! Felvetettem neki, hogy esetleg ki kellene vinni a nyulat a játszótér előtti füves területre, ahol a lelkes apukák szoktak focizni a csemetékkel, de azt felelte, hogy oda nem viszi, mert jönnek a kutyák meg a macskák, és megtépik a nyuszit. Csak akkor volt hajlandó elhúzni onnan a csíkot (nagy duzzogva), amikor a másik jelenlévő anyuka is távozásra kérte.

Megmondom őszintén, engem nagyon felháborít, ha valaki ennyire semmibe veszi a szabályokat. Oké, tényleg nincs kint tábla (merthogy lelopták), miszerint nem lehet behozni állatokat, vagy nem lehet dohányozni. De miért kell ehhez tábla, nem egyértelmű magától is? Úgy látszik, sajnos, nem mindenkinek.

Nálatok laknak-e állatok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése